Тел: (02) 3065-337

Ученичката Стефанија Карадимчод 9б одделение, претседател на Ученичкиот парламент, со менторот Христина А. Борисовска, направи работилница на тема “Вселената и вселенските мисии” која се одржа на 10.12.2021 во двете IV одделенија. Учениците се запознаа со поимот вселена, со планетите во нашиот Сончев Систем, како и со роботот Перси кој истражува на планетата Марс.

             

Беа поставени и многу интересни прашања од страна на учениците, а деталните одговoри на Стефанија ги поттикнаа учениците да постават уште прашања. Кон крајот на оваа работилница, Стефанија им покажа неколку макети од планетите кои ги направила на астро-камп, и им подели интересен квиз на кој имаше прашања и загатки поврзани со презентацијата. Работилницата се заврши во весела атмосфера.

Погледнете дел од интересниот час.