Тел: (02) 3065-337
Ана Токарева и Миа Масевска наградени на “World’s Scholars Cup” во организација на Јахја Кемал

Ана Токарева и Миа Масевска наградени на “World’s Scholars Cup” во организација на Јахја Кемал

Ученичките Ана Токарева и Миа Масевска од 7а одделение од ООУ “Христијан Тодоровски – Карпош” освоија вкупно 14 медали на скопската рунда од “World’s Scholars Cup” организирана од страна на Јахја Кемал Колеџ во Скопје.  “World’s Scholars Cup” е...
Второ место за Миро Јанкоски на натпреварот по конструкторство на Народна Техника

Второ место за Миро Јанкоски на натпреварот по конструкторство на Народна Техника

На 16 и 17 април, во просториите на СЗТК Народна Техника Скопје, беа одржани традиционалните регионални натпревари за ученици од основното образование. Нашиот ученик Миро Јанкоски од 8а одделение, освои второ место во областа Конструкторство, а подетално за неговиот...
Резултати од општинскиот натпревар по Природни науки

Резултати од општинскиот натпревар по Природни науки

На општинскиот наптревар по предметот Природни науки, кој се одржа на 11.2.2022 нашите ученици постигнаа одлични резултати. Резултати од општинскиот натпревар по Природни науки 2021/2022 11.2.2022 5 одд. 1. Марио Марковски            III награда 2. Горазд Станчевски ...
Резултати од натпреварот по Физика

Резултати од натпреварот по Физика

На општинскиот натпревар по физика учествуваа тројца ученици од 8 одделение и освоија: Ведран Алексовски – Прва награда (100 поени) Андреа Пешевска – Трета награда Мина Србиноска – Трета награда. Им честитаме на учениците и нивната наставничка...
Резултати од општинскиот натпревар по Природни науки

Резултати од општинскиот натпревар по Биологија 2021/2022 одржан на 9.2.2022

Честитки на наградените ученици и наставникот по Биологија, Горан Тодоровски. 7 одд. 1.Петар Станоевски       III    награда 8 одд. 1.Андреа Пешевска         I   награда 2.Ведран Алексовски      I   награда 3.Ана Бошева                    II   награда 4.Павел...