Тел: (02) 3065-337

Денес, го одбележавме патрониот празник на нашето училиште, Христијан Тодоровски Карпош. Нашите вредни ученици подготвија куса програма во чест на Карпош и ги прочитаа своите поетски творби. Свеченоста заврши во училишниот двор каде, директорката, вработените, учениците и почитувачите на ликот и делото на нашиот патрон, положија цвеќе на бистата.