Тел: (02) 3065-337
,,Родителство за целоживотно здравје за родители на деца на возраст 5 до 10 години”

,,Родителство за целоживотно здравје за родители на деца на возраст 5 до 10 години”

На ден 3.04.( среда) во нашето училиште се одржа првата работилница од планираните пет сесии од програмата,, Родителство за целоживотно здравје за родители на деца на возраст 5 до 10 години”,поддржана од Општина Карпош. Работилниците се водени од нашите...
Вкупно 64 основци од Карпош добија осуммесечни стипендии кои традиционално секоја година ги доделува Општината на своите најталентирани ученици и спортисти. Нашите ученици Михаела Карадимче и Огнен Кралевски се добитници на стипендии за талентирани ученици, а Сара Атанасовска и Марин Црвенов се добитници на стипендии за талентирани спортисти.

Вкупно 64 основци од Карпош добија осуммесечни стипендии кои традиционално секоја година ги доделува Општината на своите најталентирани ученици и спортисти. Нашите ученици Михаела Карадимче и Огнен Кралевски се добитници на стипендии за талентирани ученици, а Сара Атанасовска и Марин Црвенов се добитници на стипендии за талентирани спортисти.

По повод 47-миот роденден на општина Карпош, во петокот се одржа манифестацијата ,,Карпош има талент”.  Нашата ученичка Ива Степаноска од 4б одд. настапи со поетска творба ,,Мајка” од Боро Андов и  освои III место.  Браво Ива, продолжи со успесите! Горди сме што те имаме во нашето училиште. 🤍

По повод 47-миот роденден на општина Карпош, во петокот се одржа манифестацијата ,,Карпош има талент”. Нашата ученичка Ива Степаноска од 4б одд. настапи со поетска творба ,,Мајка” од Боро Андов и освои III место. Браво Ива, продолжи со успесите! Горди сме што те имаме во нашето училиште. 🤍

Video
Слоу Фуд Водно оддржа работилница во ООУ „Христијан Тодоровски Карпош“

Слоу Фуд Водно оддржа работилница во ООУ „Христијан Тодоровски Карпош“

Во пресрет на најавената пролетна офанзива „Фрли цветна бомба“ во пресрет на 21-ви март првиот пролетен ден, Слоу Фуд Водно одржа работилница во ООУ „Христијан Тодоровски Карпош“. Со здружени сили, заедно со учениците од 3-б одделение и оделенските наставнички Анета...
Партнерства за зачувување на дивиот свет

Партнерства за зачувување на дивиот свет

По повод одбележување на Светскиот ден на дивиот свет со мотото Партнерства за зачувување на дивиот свет, и годишнината од Конвенција за меѓународна трговија со загрозени видови на дива фауна и флора, нашите ученици од 6-то одделение заедно со наставничкста Билјана...