Тел: (02) 3065-337

Барање за доставување понуди

  Барање за доставување понуди за реализација на проектот „Одржливост на иницијативата за вклученост на младите во позитивни промени и унапредување на животната средина “ Оглас Предмер Прилог 1 Прилог 2  Прилог...
Прва награда за Михаела Карадимче на „Жуборења од Радика“

Прва награда за Михаела Карадимче на „Жуборења од Радика“

Прва награда за нашата ученичка Михаела Карадимче, на второто издание на детската поетска манифестација „Жуборења од Радика“. Приредбата беше одржана во општина Маврово и Ростуше на 15.10.2022 год. каде беа доделени дипломите од страна на писателот за деца Горјан...
Наши ученици наградени за најдобар концепт за видео игра на тема „Заштита на животната средина“

Наши ученици наградени за најдобар концепт за видео игра на тема „Заштита на животната средина“

На конкурсот за најдобар концепт за видео игра на тема „Заштита на животната средина“ во рамки на проектот „Видео игротека“, ученикот Душко Геразов од 1б одделение ја доби третата награда. Нина Пантиќ, Мелани Серафимовска и Ева Ивановска од 4б одделение исто така...

Првачињата успешно го реализираа проектот „Кеси од отпад за кеси за отпад“

Во соработка со фирмата „Криплас“ како општествена одговорна фирма започнавме проект „Кеси од отпад за кеси за отпад“. Всушност тие превземаат искористени кеси и истите ги преработуват за повторно да изработат кеси за отпад. Нашите првачиња од 1б одд цела година...
Учениците од 4 одделение, учествуваа во проект за селекција и реупотреба на отпад

Учениците од 4 одделение, учествуваа во проект за селекција и реупотреба на отпад

Учениците од 4 – а и 4 – б на 31.5.2022 (вторник) учествуваа во проектот “Go green за намалување, реупотреба и селекција на отпад” во дворот на кинотеката Другарче. Во дворот имаше поставено подвижен контејнер за селектирање на отпад (стакло,...
Ана Токарева и Миа Масевска наградени на “World’s Scholars Cup” во организација на Јахја Кемал

Ана Токарева и Миа Масевска наградени на “World’s Scholars Cup” во организација на Јахја Кемал

Ученичките Ана Токарева и Миа Масевска од 7а одделение од ООУ “Христијан Тодоровски – Карпош” освоија вкупно 14 медали на скопската рунда од “World’s Scholars Cup” организирана од страна на Јахја Кемал Колеџ во Скопје.  “World’s Scholars Cup” е...