Тел: (02) 3065-337
Наши ученици наградени за најдобар концепт за видео игра на тема „Заштита на животната средина“

Наши ученици наградени за најдобар концепт за видео игра на тема „Заштита на животната средина“

На конкурсот за најдобар концепт за видео игра на тема „Заштита на животната средина“ во рамки на проектот „Видео игротека“, ученикот Душко Геразов од 1б одделение ја доби третата награда. Нина Пантиќ, Мелани Серафимовска и Ева Ивановска од 4б одделение исто така...
Денот на водата во 4б одделение – креативни изработки (фото)

Денот на водата во 4б одделение – креативни изработки (фото)

Денес 22 март, учениците од 4б одделение направија преубави изработки на тема вода, со што беше одбележан светскиот ден на водата, а со тоа беа упатени и пораки за подигнување на свеста за огромната важност и знбачење на водата во нашиот...
Одбележани деновите на пролетта, екологијата и среќата (фото)

Одбележани деновите на пролетта, екологијата и среќата (фото)

По повод деновите на пролетта, екологијата и среќата во летната училница на нашето училиште, учениците од осмо и деветто одделение со наставниците Христина Борисовска, Мимоза Чукиќ и Витомир Лазороски имаа дискусија на неколку теми: „Што е среќа, дали ќе бидеме...
Среќна Нова година ви посакуваат 5б одделение со прекрасна сликовница

Среќна Нова година ви посакуваат 5б одделение со прекрасна сликовница

Во периодот од 20-25 декември учениците од 5б одделение заедно со наставничката Елеонора Ѓеоргиева одржаа Новогодишна работилница на која учениците литертурно твореа на тема „Новогодишни желби за моето другарче“. Потикната од желбата за работа, произлезе идејата да се...
Со „Новогодишна еко елка“, 9б одделение Ви ја честита Новата година (видео)

Со „Новогодишна еко елка“, 9б одделение Ви ја честита Новата година (видео)

По повод новогодишните празници во нашето училиште „Христијан Тодоровски-Карпош“, класниот раководител Катерина Зулумовска заедно со вредните учениците од 9б одделение со голема поддршка од родителите, организираа проект наречен „Новогодишна еко елка”. Целта на овој...
Креативна работилница на првиот ден на есента (фото)

Креативна работилница на првиот ден на есента (фото)

Под мотото „Есен, есен, златна есен, в’ гости пак ни идеш” се одржа креативна работилница, а потоа изработките беа изложени во холот на учулиштето. На работилницата учествуваа 18 ученици од четврто до деветто одделение кои изработија прекрасни цртежи. Целосната...