Тел: (02) 3065-337

Најдобра песна на „Детски лирски треперења “, во 2020 година

На манифестацијата „ Детски лирски треперења“ како една од најдобрите творби е избрана песна на Ведран Алексовски од 6-б одделение . Сојузот за грижи и воспитување на децата на Македонија натпреварот  го спроведе по електронски пат. Секоја година учениците кои ги...
Регионален натпревар по математика 2020 година

Регионален натпревар по математика 2020 година

Извештај за освоени награди и пофалници од ООУ „Христијан Тодоровски Карпош“ Учесници на Регионален натпревар по математика 2020 година и листа на награди р.б. Име Презиме одд. ментор Општински натпревар бодови награда 1. Огнен Кралевски IV Валентина Ковачевска/ Маја...
НАШИТЕ УЧЕНИЦИ НАЈДОБРИ НА НАТПРЕВАРОТ ПО ГЕОГРАФИЈА

НАШИТЕ УЧЕНИЦИ НАЈДОБРИ НА НАТПРЕВАРОТ ПО ГЕОГРАФИЈА

По спроведениот училиштен натпревар по географија се определија учениците со најголем број на освоени поени. Според правилата на Македонско географско друштво (МГД), кој е организатор на натпреварите по географија, секој професор може да учествува со тројца ученици....
Литературен натпревар

Литературен натпревар

По повод државниот празник 8 Декември , библиотеката „Другарче“организира литературен натпревар .Темата на овој конкурс беше-Моќта на словото . Свеченото доделување на дипломите беше во библиотеката на 4.12.2019 година. Наградени ученици: I -место Филип Дочински од 9а...
Филип Дочински гордост на ООУ,,Х.Т.Карпош,,добитник на стипендија за спортисти од општина Карпош-Од јануари 2018, Филип е член на КК Работнички од Скопје и игра во првата (стартна) петорка на селекцијата во категоријата М14.  Оваа година (натпреварувачка сезона 2018/19) со КК Работнички станаа државни шампиони (освоено прво место) во младинската категорија М14 (за играчи родени 2005 год.).  оваа година Филип е избран во 13-те играчи од целата држава (родени 2005/06) за Државната кошаркарската репрезентацијата на РСМ за играчи на возраст до 14 години (под водство на селекторот Дарко Димитријевиќ).

Филип Дочински гордост на ООУ,,Х.Т.Карпош,,добитник на стипендија за спортисти од општина Карпош-Од јануари 2018, Филип е член на КК Работнички од Скопје и игра во првата (стартна) петорка на селекцијата во категоријата М14. Оваа година (натпреварувачка сезона 2018/19) со КК Работнички станаа државни шампиони (освоено прво место) во младинската категорија М14 (за играчи родени 2005 год.). оваа година Филип е избран во 13-те играчи од целата држава (родени 2005/06) за Државната кошаркарската репрезентацијата на РСМ за играчи на возраст до 14 години (под водство на селекторот Дарко Димитријевиќ).

Ученички натпревари

Ученички натпревари

Ученички натпревари Наградени и пофалени ученици по математика од ООУ „Х.Т.Карпош“во учебната 2017/2018 година Општински натпревар февруари 2018 Кристина Кироска III награда 4 одд. Мина Србиновска III награда 4 одд. Доријан Домика пофалница 4 одд. Кирил Темов...