Тел: (02) 3065-337
Вкупно 64 основци од Карпош добија осуммесечни стипендии кои традиционално секоја година ги доделува Општината на своите најталентирани ученици и спортисти. Нашите ученици Михаела Карадимче и Огнен Кралевски се добитници на стипендии за талентирани ученици, а Сара Атанасовска и Марин Црвенов се добитници на стипендии за талентирани спортисти.

Вкупно 64 основци од Карпош добија осуммесечни стипендии кои традиционално секоја година ги доделува Општината на своите најталентирани ученици и спортисти. Нашите ученици Михаела Карадимче и Огнен Кралевски се добитници на стипендии за талентирани ученици, а Сара Атанасовска и Марин Црвенов се добитници на стипендии за талентирани спортисти.

По повод 47-миот роденден на општина Карпош, во петокот се одржа манифестацијата ,,Карпош има талент”.  Нашата ученичка Ива Степаноска од 4б одд. настапи со поетска творба ,,Мајка” од Боро Андов и  освои III место.  Браво Ива, продолжи со успесите! Горди сме што те имаме во нашето училиште. 🤍

По повод 47-миот роденден на општина Карпош, во петокот се одржа манифестацијата ,,Карпош има талент”. Нашата ученичка Ива Степаноска од 4б одд. настапи со поетска творба ,,Мајка” од Боро Андов и освои III место. Браво Ива, продолжи со успесите! Горди сме што те имаме во нашето училиште. 🤍

Video

Првачињата успешно го реализираа проектот „Кеси од отпад за кеси за отпад“

Во соработка со фирмата „Криплас“ како општествена одговорна фирма започнавме проект „Кеси од отпад за кеси за отпад“. Всушност тие превземаат искористени кеси и истите ги преработуват за повторно да изработат кеси за отпад. Нашите првачиња од 1б одд цела година...
Учениците од 4 одделение, учествуваа во проект за селекција и реупотреба на отпад

Учениците од 4 одделение, учествуваа во проект за селекција и реупотреба на отпад

Учениците од 4 – а и 4 – б на 31.5.2022 (вторник) учествуваа во проектот “Go green за намалување, реупотреба и селекција на отпад” во дворот на кинотеката Другарче. Во дворот имаше поставено подвижен контејнер за селектирање на отпад (стакло,...