Тел: (02) 3065-337

Настани

Првачињата успешно го реализираа проектот „Кеси од отпад за кеси за отпад“

Во соработка со фирмата „Криплас“ како општествена одговорна фирма започнавме проект „Кеси од отпад за кеси за отпад“. Всушност тие превземаат искористени кеси и истите ги преработуват за повторно да изработат кеси за отпад. Нашите првачиња од 1б одд цела година...

Учениците од 4 одделение, учествуваа во проект за селекција и реупотреба на отпад

Учениците од 4 одделение, учествуваа во проект за селекција и реупотреба на отпад

Учениците од 4 - а и 4 - б на 31.5.2022 (вторник) учествуваа во проектот "Go green за намалување, реупотреба и селекција на отпад" во дворот на кинотеката Другарче. Во дворот имаше поставено подвижен контејнер за селектирање на отпад (стакло, батерии, текстил,...

Денот на шегата во нашето училиште (фото)

Денот на шегата во нашето училиште (фото)

Светскиот ден на шегата 1. април беше одбележан во нашето училиште со маски од нашите креативни ученици. Во продолжение може да погледнете галерија од фотографии. [gallery link="file"...

Среќен 22 март – Светскиот ден на водата (фото)

Среќен 22 март – Светскиот ден на водата (фото)

По повод 22 март-Светскиот ден за заштита на водата, во нашето училиште се спроведоа предавања за учениците од 6то до 9то одделение. Посебен акцент се стави на значење и заштита на карстните води како најзначајни извори за водоснабдување и за значењето на изворот...

7 февруари – Ден на нашиот патрон Христијан Тодоровски Карпош

7 февруари – Ден на нашиот патрон Христијан Тодоровски Карпош

Денес, го одбележавме патрониот празник на нашето училиште, Христијан Тодоровски Карпош. Нашите вредни ученици подготвија куса програма во чест на Карпош и ги прочитаа своите поетски творби. Свеченоста заврши во училишниот двор каде, директорката, вработените,...

Споделете на:

Адреса: „Орце Николов“ бр.161

1000 Скопје

htkarpos@gmail.com

(02) 3067-407