Тел: (02) 3065-337

Настани

Среќен 22 март – Светскиот ден на водата (фото)

Среќен 22 март – Светскиот ден на водата (фото)

По повод 22 март-Светскиот ден за заштита на водата, во нашето училиште се спроведоа предавања за учениците од 6то до 9то одделение. Посебен акцент се стави на значење и заштита на карстните води како најзначајни извори за водоснабдување и за значењето на изворот...

7 февруари – Ден на нашиот патрон Христијан Тодоровски Карпош

7 февруари – Ден на нашиот патрон Христијан Тодоровски Карпош

Денес, го одбележавме патрониот празник на нашето училиште, Христијан Тодоровски Карпош. Нашите вредни ученици подготвија куса програма во чест на Карпош и ги прочитаа своите поетски творби. Свеченоста заврши во училишниот двор каде, директорката, вработените,...

Нашето училиште со учество во меѓународниот проект QUAMEN

Нашето училиште со учество во меѓународниот проект QUAMEN

Во рамките на проектот EWC „Подготовка на идни наставници во Западен Балкан: Едукација за демократија и човекови права 2018-2021, поддржана од Министерството за надворешни работи на Норвешка, во јули 2021 година од учесниците во проектот беше иницирана, потребата и...

Нашите ученички Мина и Андреа учествуваа на ликовната колонија „Св. Пантелејмон“ (фото)

Нашите ученички Мина и Андреа учествуваа на ликовната колонија „Св. Пантелејмон“ (фото)

На 15.12.2021 год. се оддржа 15та ликовна колонија Св. „Пантелејмон“ на која учествуваа ученичките од нашето училиште Мина Србиноска и Андреа Пешевска од VIIIб под менторство на професорката по ликовно образование Даниела...

Еко акција на учениците од 5б одделение

Еко акција на учениците од 5б одделение

Нашите ученици, одделенската зедница на 5б и нивната наставничка Елеонора Ѓеоргиева спроведоа Еко акција за разубавување на училишниот двор со што донираа и засадија љубичици. Убаво е кога нашата младина има идеи за подобра животна средина, а на нас останува да ги...

Голем спортски успех на нашата Сара!

Голем спортски успех на нашата Сара!

Нашата ученичка Сара Анастасовска на Летното национално првенство во пливање кое се одржа на базенот „Бисер“ во Аеродром, стана петкратен државен првак на Македонија во категоријата помлади пионери. Сара освои пет злата во дисциплините 50, 100, 200м градно, 100 м...

Споделете на:

Адреса: „Орце Николов“ бр.161

1000 Скопје

htkarpos@gmail.com

(02) 3067-407