Тел: (02) 3065-337
,,Родителство за целоживотно здравје за родители на деца на возраст 5 до 10 години”

,,Родителство за целоживотно здравје за родители на деца на возраст 5 до 10 години”

На ден 3.04.( среда) во нашето училиште се одржа првата работилница од планираните пет сесии од програмата,, Родителство за целоживотно здравје за родители на деца на возраст 5 до 10 години”,поддржана од Општина Карпош. Работилниците се водени од нашите...

Првачињата успешно го реализираа проектот „Кеси од отпад за кеси за отпад“

Во соработка со фирмата „Криплас“ како општествена одговорна фирма започнавме проект „Кеси од отпад за кеси за отпад“. Всушност тие превземаат искористени кеси и истите ги преработуват за повторно да изработат кеси за отпад. Нашите првачиња од 1б одд цела година...
Нашето училиште со учество во меѓународниот проект QUAMEN

Нашето училиште со учество во меѓународниот проект QUAMEN

Во рамките на проектот EWC „Подготовка на идни наставници во Западен Балкан: Едукација за демократија и човекови права 2018-2021, поддржана од Министерството за надворешни работи на Норвешка, во јули 2021 година од учесниците во проектот беше иницирана, потребата и...
Со „Новогодишна еко елка“, 9б одделение Ви ја честита Новата година (видео)

Со „Новогодишна еко елка“, 9б одделение Ви ја честита Новата година (видео)

По повод новогодишните празници во нашето училиште „Христијан Тодоровски-Карпош“, класниот раководител Катерина Зулумовска заедно со вредните учениците од 9б одделение со голема поддршка од родителите, организираа проект наречен „Новогодишна еко елка”. Целта на овој...
Реализиран првиот час од проектот Звуците на инструментите немаат граници

Реализиран првиот час од проектот Звуците на инструментите немаат граници

Денес 2.11.2021 беше реализирана првата средба од проектот на тема „Звуците на инструментите немаат граници“ на која ученици од 6б одделение се запознаа другарчиња од партнер училиштето „Јосип Броз Тито“ од Жировница. Во наредниот период се планирани уште три средби...
„Уметноста не познава граници“ од проектот МИО – онлајн средба

„Уметноста не познава граници“ од проектот МИО – онлајн средба

Границите за нас се само еден напишан збор. Доказ за тоа е денешната онлајн средба од проектот МИО. Со голем елан, ентузијазам и одлична атмосфера продлабочуваме и создаваме нови другарства, на тема „Уметноста не познава граници“, под менторство на одд. наставници...